15. dec, 2019

Alla lösa trådar börjar nystas upp till ett fint nystan.

Idag kom Anton och Kristoffer och riggade ljud. Efter en magiskt god lunch drog vi igång ett första helt genomdrag MED myggor! Vilken känsla!

Nu sitter de flesta texterna och nu börjar det gå att agera! Utan manus blir det så mycket bättre!

Annica kom och uppdaterade sig på uppgifter till programmet. Björn började inreda de "torn" vi ska använda. Krille, som har paus i år, såg hela repet och han sa att det ser bra ut!

Ja tamigsjutton jag tror att vi har nåt bra på gång!

Tjoflöjt!

 

14. dec, 2019

Idag har hon grillat oss! Nu räknar vi steg och takter!

Tack Maria för dagens jobb!

Tack också Tutti, som var dagens matlagare! Gott var det!

Ikväll ska jag och maken på julbor och i morgon repar vi igen!

Hej och hå! Fullt sjå!

13. dec, 2019

Vi sätter vår nya sömmerska på hårda prov!

I ett nummer ska två av killarna ha kavajerna bak och fram. För att lösa det så sprättas de upp i ryggen. Det kommer dessutom att vara vit skjorta med slips som ska sys fast i kavajen..........

Hå hå ja ja!

Nu går vi in i en rephelg där det kommer att hända mycket!

Imorgon kommer Maria. Maria har paus från scenen i år, men kommer att koreografera entré och final. Nu ska vi grillas! 

På söndag kommer Ljud & Ljusteknik från Insjön för att börja rigga! Nu ska vi aktörer släppas ut på gröntbete, dvs ut från det lilla reprummet och upp på scenen. Orkestern har förberett genom att börja komma iordning i diket.

Kontakter med biljett- och foajé Maria och serveringsansvariga Camilla under veckan visar att alla är "på tårna" för att detta ska flyta på bra. 

Jag är så otroligt tacksam och stolt över att få vara en del av detta gäng!

12. dec, 2019

Nej, det sticks inte! Däremot är det toppenbra att ha ett helt förråd av stickor. Alltså såna som man handarbetar med. Just de här har nr 15 och är bautastora!

När jag skriver ordet bauta så börjar jag fundera på varifrån uttrycket kommer och googlar mig fram till:

Bauta används visserligen inte särskilt ofta i formell text, men i vardagsspråket – inte minst bland ungdomar – har det haft en tydlig plats.

 

Jo jag tackar! Ungdom!

Jag läser vidare:

Det kommer från isländskans bautarsteinn som var de stora, resta minnesstenar utan text som syns på gravfält från järnåldern. 

Så nu vet ni det! Kom inte och säg att ni inte lär er något från att läsa min blogg!

Nåväl, jag håller inte på att sticka något! Jag använder stickorna när jag repar ett revynummer! Det ni!

Hans-Erik är och besöker ett företags julfest. De är en av våra sponsorer och de ville så gärna att vaktmästarn skulle dyka upp och han är inte den som säger nej. 

 

11. dec, 2019

Foto: Terje Johnsson

Vi har träffats idag - igen. Jag och regissörMonika!

Vi har pratat programpunkter, namn på nummer, rekvisita, aktörer, statister m m. Efter kommande helg så ska programbladet gå för tryck!  Då gäller det att vi tänkt till och korrekturläst gång på gång och en gång till. Det är inte klokt vad lätt det är att bortse från feltryck och andra grejer.

Det nya numret, som jag skrev igår, kommer med och ska ha sin plats. Tror att en viss "Th" kommer att bli glad att ett klädbyte kommer att underlättas betydligt! Tre minuter extra! Det är en ofantligt lång tid för ett klädbyte! 

SMSen plingar i min mobil. PLING! PLING! PLING! Det kommer scenkläder och rekvisita och för all del privata paket också. Det kommer ju en jul emellan också!