14. aug, 2020

Hej och hå!

Vi har en uppkoppling som kommer och går! Driftstörningar enligt Telia. Samtidigt grävs det för fiber längs med skogsvägen här...... Kan det vara några som vill att vi ska ansluta oss?

Idag har vi haft besök av sotaren. Det tog "bara" några år att få hit honom. När han väl kom så var det klart på nolltid! Pipan där braskassetten ska monteras var felfri och i pipan för vedspisen såg han en sten (!!!! Är vi förföljda av stenar i trånga utrymmen???). Den stenen kan vara förklaringen till att det är så krångligt att få drag när vi ska elda. Så bra då, att vi får hit en murare (när vet vi inte!) som ska knacka ett hål för att sätta in en sotlucka. Sotaren bedömer att det är precis där stenen sitter!

Nu säger min humoristiske make att "Det fattas bara att vi får stenskott på bilen nu?"

Sån't är livet med en revyskådespelare!

Nu inväntar vi son och barnbarn som kommer på besök

13. aug, 2020

Den här bilden.....

påminner mig om när vi, iklädda kycklingkläder, kacklade oss igenom ett helt "sång"nummer och avslutade med ett kläckt ägg!

Jisses vad roligt vi hade!

12. aug, 2020

Den här dagen, för tre år sedan, togs den här bilden!

Det var inför revyn 2018, som hade namnet "Nu lyfter vi", Terje Johnsson tog bilden.

Många trodde att den var fejkad, att vi hade photoshopat den. NEJ, den är helt autentisk. Det var precis så vi kände det! Planet fullständigt strök över våra huvuden!  Vi har en liten film från detta tillfälle också, där Terje kommenterar någonting i stil med. "Det var fanimej inte lätt att ta det fotot!". Tror jag det!

Terje har tagit många, många bra bilder för revyns räkning, men den här är nog den bästa - hittills!

Nu mina vänner, ska jag ägna mig åt annan än bloggande och revy.

Vi firar nämligen Silverbröllopsdag idag! Tänka sig 25 år!

 

 

11. aug, 2020

Det dök upp ett minne......

För fyra år sedan gick Revy-SM av stapeln i Borlänge. Vi hade skickat in ett bidrag, en sång, om lastbilschauffören som chansade och åkte över den gamla träbron i Gagnef. Maxvikt på bron är 4 ton. Lastbilen vägde 62! Bron brakade så klart ihop av tyngden och hamnade i älven. Ibland överträffar verkligheten dikten. Jag drev en text och melodin var given Bridge over  troubled water! Mats Lissjanis sjöng så taket lyfte och gick raka vägen till final, utan att behöva kvala sig genom semifinal.

Fotot är från paraden som inledde tävlingsdagarna. Vi slog på stort och fick god hjälp av Erik Olsson, lastbilschaufför som aldrig skulle klanta till det på samma sätt som han i sångtexten. Erik körde oss på sitt lastbilsflak runt stan medan vi spelade låten på högsta volym i högtalarna! Vi syntes och hördes!

Jag var väldigt ordentlig och kollade t o m om vi behövde tillstånd för flakfärden. Det behövde vi inte!

Hur det gick i finalen?

Vi tog hem GULDET!

Det sitter fortfarande skyltar på båda sidor av bron -  "SM-bron"

10. aug, 2020

Bild från Pinterest Micke & Murre ordspråkstavlor

När jag drog igång bloggen så firade vi var tusende besökare med Prosecco. Efter ett tag ändrade vi till var femtusende och var tiondetusende och nu börjar det också bli lite väl ofta! Nog för att bubbel är gott ......

H-E har åkt på möte med styrelsen för Ingmarsspelet och jag njuter av augustikväll för mig själv. Fantastiskt väder!

Två flitiga bärplockare frågade om lov att plocka blåbär runt stugan. De plockade med frenesi och höll sig där vi sagt OK att vara. Jisses vad mycket blåbär det är i år och snart mognar lingonen.

Har stickat klart babykläder som jag gjort på beställning. Svarade på en förfrågan på en FB-grupp. Det har varit så roligt. Den blivande mamman valde fina plagg och i en härligt mjuk merinoull. Tre nyanser av grått. Undrar vem som ska bära dessa små plagg?

Säljer fortfarande bra av Baobab Body Butter, den som kunderna kallar myggcremen och idag har en kund fått så fina lovord över sina välskötta fötter så att fotvårdaren undrade vad hon använt för bra produkter. Firewalker och Sole Solution kommer nu att testas av henne. Helt övertygad om att hon kommer att gilla dem! detta "jobb" gjorde jag från hängsoffan nere vid sjön.

Not bad at all😀