Blogg

23. mar, 2018

Sprang en vända på stan (Falun) idag.

Nu skulle man shoppa revykläder!!! Vi gör ju ofta så att vi köper konfektion som vi sedan pimpar på ett eller annat sätt.

Denna klänning kostade idag 75:- och man fick dessutom 3 för priset för 2! Man är väl inte gangsing för inte! Dessutom fanns det guldiga blusar, rosaglittrande blusar och riktigt roliga svarta lite blanka kjolar......

Jisses vilken klädbudget vi skulle kunna krympa ner till!

Men, men! Vi vet inte vilka nummer vi ska ha, vilket tema eller ens exakt vilka som ska vara med.

Det får väl bli en nu shoppingrunda när det utkristalliserat sig lite fler detaljer!

22. mar, 2018

Den här bilden är tagen för några veckor sedan.  Hans-Erik slet som ett djur för att vi skulle ta oss fram till stugan.

Idag är det plogat av en traktor. En bred väg men men superhöga snövallar. 

Igår hade vi en lång härlig dag vid vår "kraftstation". 

Vi stötte på en man som plogade och stannade och pratade med honom. Det första han sa var "Du ska väl inte göra en dopingkontroll på mig hoppas jag". Först fattade vi ingenting, men det visade sig att han hade blivid "dopingkollad" av Hans-Erik när han var vaktmästare på revyn. H-E har ju för vana att vara ute i foajén och skoja med publiken när de väntar in revystart.

På massor av ställen blir vaktmästarn igenkänd! Nu alltså t o m ute i Nåsskogarna. Vi bjöd in honom på fika och då visade det sig att hans dotter är sambo med min kusins son..... Ja, världen är liten!

Senare på eftermiddagen kom Magnus Lekare Andersson och fixade till vårt kök. Magnus har tidigare varit scenarbetare i revyn. Lika noga som han var bakom scen, lika noga monterade han köket. Det blev jättesnyggt!

Det går inte en dag utan att vi pratar revy med någon och inte oss emot. Det är bara roligt!

21. mar, 2018

Inget revyjobb idag! Däremot förberedelser för stället där vi ska ladda energi framöver. På bilden har vi röjt ur loftet i sovstugan. På en av golvbräderna är inristat AoS 1767!!!! Inne jobbar Magnus med köksinredningen. Det blir såååå bra!

20. mar, 2018

187

Etthundraåttiosju bidrag är inlämnade till LIS inför 2018 års tävling!

Av dem är sex nummer från oss.

Vi har skickat in bidrag till alla klasser och nu väntar en spänd tid fram till 22 april då vi kommer att få veta om vi gått vidare eller inte.

http://www.revy-sm.se/inskickade-bidrag/ 

På denna sida kan ni se vilka vi tävlar emot. Inga dunungar precis! De flesta är riktiga rävar i dessa revy-sm sammanhang. Vi har varit med bara under några år.

Jag har kanske skrivit om det är tidigare, men här är de bidrag vi skickat in

Sketch - Sture ställer upp - Text Irene Gruhs, Christer Gärds, Maria Gärds

Sång/Musik - Skulle bara köpa en korv - Text Örjan Pettersson

Sång/Musik - Förlossning på väg -  Text Eva Erkers

Dans/Rytm - Kvintetten - Text Eva Erkers - Koreografi Maria Gärds

Lokalt - Förlossning på väg - Text Eva Erkers

Monolog - Tio små pojkar - Text Eva Erkers

Karl Gerhard Hatten - Bygga murar - Text Eva Erkers

Det nummer man skickat in i lokala klassen får man även skicka till en annan klass. Därav är Förlossning på väg med i två klasser.

Karl Gerhard Hatten är en speciell kategori som inte tävlar under SM-helgen utan utses av en jury innan själva sm-helgen. 

Ja det här blev lite nördvarning med detaljer, men för oss som är i denna bransch är det här allvarliga grejer! :)

 

 

 

19. mar, 2018

En av förutsättningarna för att jag ska kunna hålla på med revyn så mycket som jag gör är att jag inte är bunden av en arbetsgivare utan driver eget företag.

Självklart är det så att jag skulle kunna lägga ännu mer tid på företaget om jag inte höll på med revy (så gott som året runt), men revyn betyder så mycket för mig att det får vara värt det!

Just nu är Hans-Erik på ett möte om ev utveckling av revylokalen och när det är klart så ska vi dra till Snöå bruk på ett möte arrangerat av Företagarna. 

Det gäller att ladda energi på alla möjliga olika sätt!