4. okt, 2022

Bild: Helt fräckt lånat från deras FB. Hoppas de inte misstycker!

Nu puttrar det i revygrytorna runt om i landet. Läste på FB idag att Horndalsrevyn haft ett upptaktsmöte och börjat repa.

Den ena revyn efter den andra meddelar uppstart!

Vi har också haft vårt uppstartsmöte, redan 21 augusti faktiskt, men vi är inte igång med repetitioner ännu.

Vi har i alla fall fått ihop ett repschema - till slut. Det var ett sjå kan jag lova. 

Nu finns i alla fall merparten av texterna i vår gemensamma Dropbox. Ca 80% av den inställda säsongens texter kommer vi att använda. Resten håller vi på att skriva nytt, eller om.

Igår fick jag en idé som hänger på att vi inte slängt en viss typ av rekvisita. Utrymmesbrist gör att vi behöver rensa då och då. Det här var (är hoppas jag) två skrymmande pjäser som passar utmärkt i en sketch jag grunnar på....... Utan att tänka mig för så slängde jag iväg mess till två av revyarna för att fråga om de vet läget med pjäserna. En var vaken och svarade direkt. Den andra har jag nu skickat SMS till för att fråga! LASSE! Svara!!! 🤪

Vidare jobbar vi med en aktivitet som kommer att gå av stapeln 19 oktober kl 19. Om ett par dagar berättar jag mer om den grejen!

Den 19 november är det Julmarknad i Björbo. Då kommer vi att ha öppen repetition, biljettförsäljning och servering. Allt i en enda röra!

Ja, inte står det still precis.....

 

30. sep, 2022

Hajade till när Arvingarna dök upp i rutan tidigare ikväll. Påminner starkt om något som kommer på en annan scen senare i vinter.....

Jobbat med revyn idag. Först lite administration på morgonen. Sen en roadtrip för att avtacka en sponsor som byter jobb och flyttar från länet. Ersättaren var på plats och lovade på stående fot att fortsätta stötta oss på något sätt. Vidare till en annan kontakt, vars dotter har ett intresse som kanske kan generera ett samarbete. Det får framtiden utvisa.

Förberedde sedan ett rep imorgon med delar av revygänget. Vi ska på ett företagsgig under veckan  där vi blir hemliga gäster under en middag. Specialskrivna och omskrivna texter. Mycket jobb för en kväll men kul ska det bli.

Ja, jag jobbar med nöje!

 

 

 

 

27. sep, 2022

Själv passar jag på att sortera lite i revyns klädförråd.

Här är ett virrvarr av kläder, rekvisita och ....... bråte!

Det finns (fanns) en grundordning, men när vi abrupt ställde in 2022 års spelomgång så åkte rubbet av alla gejer in i förrådet.

Hittade nyss en pimpad keps som jag letat efter länge!

Här är alldeles tyst! Vilken skillnad mot när vi är mitt i säson! 

Nog för att jag tycker om tystnad men det andra är roligare!

På lördag ska nästan hela gänget repa inför ett företagsgig!

Wish us luck! Nya och gamla texter!

 

24. sep, 2022

Det här har vi precis bokat biljetter till.
Falun 7 oktober!

23. sep, 2022

Foto: Terje Johnson

Det här är Thomas. Thomas Björnhager. Vid revyn 2020, Kullagret, lyckades vi locka honom (och Peter men det är en annan historia) att vara med i vårt revygäng. Vi hade headhuntat och valt och vrakat innan han/de fick frågan. Till vår stora glädje blev det JA!

Ibland försöker jag sätta ord på varför det är så roligt att hålla på med olika evenemang. Oftast känner jag att orden inte räcker till. Det blir futtigt och saknar djup.

Igår hade Thomas skrivit ett så fint inlägg på sin FB-sida. Det sa precis det som jag känner. 

Jag skickade en fråga om jag kunde få citera honom i dagens blogg. Thomas är en snäll kille så han svarade "Så klart"!

Tack för det!

Så här kommer hans kloka ord om att tillhöra en ensemble. Håll tillgodo!

 

 

 

"Jag hade nosat på det innan. Efter det här var jag förlorad. För alltid.
Det lär i dagarna vara 20 år sedan ganska exakt jag blev fast på riktigt. Att vara en del av en ensemble. Den intensiva repetitionsperioden. Sökandet efter det ”rätta” uttrycket.
Glädjen, styrkan och…trösten i en ensemble. Ett svart scengolv.. en ridå med ett förväntansfullt sorl på andra sidan… nerver.. ljus
Publik!
Så oerhört tacksam för alla produktioner där jag fått vara en del i maskineriet. För alla otroliga människor jag fått träffa, på och bredvid scenen.
För allt jag fått lära av er.
Tack."