15. apr, 2017

Långfredässkrächä

Foto: Maria Svensson

Igår hade några några av revyns medlemmar den stora äran att vara inbjudna gäster hos Herrarnas Förtjusnings traditionsenliga (andra året nu) show "Långfredässkrächä" (Långfredagsskriket på svenska).

Kvällen inleddes med att vi bjöds på en härlig middag, Fish & Chips på Dala-Floda Värdshus vis och Äppelpaj med hemgjord vaniljglass. Mums!

Vi tackade för maten med en nyskriven sång om var och en av cittramedlemmarna, Mats drog av en O Sole Mio på italienska och så körde vi en sketch från årets revy, Fäbodjäntan.

I övrigt så bjöds vi på härlig musik från Mosselbuorkestern, Byns Mats och Jonas sjöng och spelade, tidigare Björborevyspelare numera Borlängerevyns Anna-Lena Kjellander spexade och sjöng och så förstås alla galna infall och sånginsatser från arrangörerna själva. En helkväll med andra ord.

Sen gick publiken hem....... Då började efterfesten! Den gick inte av för hackor den heller! Vi sjöng oss världen runt, cittrorna rockade loss och kvällen slutade dagen efter. På hemvägen körde vi hem en cittramedlem och lyckades köra fast i snön på hennes gård. Ja, hå hå ja ja! Det är ett tungt liv att vara artist!

Tusen tack till alla damer i arrangörsgänget!