18. jun, 2017

F d kollegor XI

Richard Linderholm

RIchard kom med i nystarten av revyn 2007. Flera av de gamla aktörerna hade slutat och revyns framtid var oviss.

Vi hade audition! En helt ny grej i revyns historia. Aldrig tidigare hade man haft detta.

En av de som sökte var alltså Richard. Det var aldrig någon tvekan att han skulle bli en av de nya i gänget. Rösten, mimiken och utstrålningen! Allt har han på plats!

Min bror Ola brukar berätta om ett av numren som Richard gjorde. Mats sjöng Peter Lundblads "Ta mig till havet" och han sjöng vackert som vanligt. Richard agerade teckenspråkstolk bredvid. Iklädd en blå kroppsstrumpa, likt Linus på linjen, gjorde han sitt eget teckenspråk - helt vansinnigt roligt! Ola lär ska ha skrattat så att han nästan fick en hjärnblödning.

Richard har också spelat pensionär med den äran. Med en halv rulle toalettpapper stickandes ut ur byxlinningen ramlade han runt på scen. Pensionär var han också när han köpt en robotdammsugare och dottern missförstod och trodde det var en ny flamma.

Tönt, pensionär, discodiva, transa och charmör, alla roller har han axlat med den äran!

Ensam och tillsammans med Hans HP Persson skrev han många roliga och bra texter! BFI - Björbomål För Invandrare var nog en av de första. Det kunde han nog behöva, "Stockolmar'n" som kom till obygden!

Richard slutade i revyn för ett antal år sedan men fortsätter på scenen, numera med bl a Julshower på Dalasalen i Falun m m.

Vi saknar Dig Richard!