24. jun, 2017

Det var en gång 2002/03

Revyn hette Upptåg

Mats Lissjanis och Hasse Ström gör debut i Björbo! Vi presenterar nykomlingarna genom en fortsättning på entrén. Det var en text på Fredrik Kempes Vincero och Mats sjöng ”Nä, je hitt Mats je ä frå Nås, å nu ska je va mä åf kås” och Hasse sjöng ”Ja e Hasse Ström, å min stora dröm, stå på scen”. Lars Stigsson i orkestern hade skrivit ett jättefint 4-stämmigt arr.

Åke Strömmer var en stor fan av vår revy. ”Den gamla Björborevyn är död! Leve Nya Björborevyn” skriver han efter premiären! Jag och syrran kallas Kickan-döttrarna och det står att vi tillfört revyn tuffare och poppigare framtoning. Mats & Hasse får stort beröm för sina insatser och så skriver Åke vidare att  ”Hans-Erik Bergman behövs, både som sångare som som ”normal” så kallad straight man i sketcherna”! Om man tittar på bilden här bredvid så vete sjutton om han verkar så vidare värst normal...... :)

Kent Olsson skriver om Annica, som målat kulisser åt revyn i många år. På den tiden fanns det plats för fyra papperskulisser som rullades upp och ner mellan numren. Jag minns att de fick rulla ganska försiktigt för att det inte skulle prassla för mycket och störa pågående nummer. Annika målade på duken både liggandes på golvet och hängandes på plats klättrandes på en stege. Dessutom tror jag att Annica har ALLT i sina förråd på hemmaplan. Fråga om vilken rekvisita som helst, så svarar hon ”Jag tror att jag har en sådan liggandes”. Ovärderligt så klart!

I ytterligare en artikel skriver Åke om Dalarnas alla revyer. ”Björborevyn ÄR bäst!” Vi får mycket beröm för att vi är lokala. I samma artikel lovprisar han Borlängerevyns Ulla Sundqvist egna monolog Blondinen och att Borlänge äntligen vågat ta med en ny, rolig kille, Tommy Andersson – i särklass årets rockie!

Ja, Åke är saknad. En insatt och kunnig recensent.