30. jun, 2017

Det var en gång 04/05

Revyn hette Hit & Dit

Året innan hade mamma Kickan spelat revy i 50 år och blev uppvaktad för det, men något som varit så förknippat med sitt liv kan man inte bara släppa rakt av så det blev ett år till. I 51 år spelade hon revy, nej fel VAR hon revy!

Jag minns att efter sista föreställningen så kom någon representant från Gagnefs kommun och utbrast "Så roligt!" eller något liknande........... Vi var nog flera som inte riktigt hörde vad hon sa....... Åtminstone jag kunde inte tänka så just då. Jag visste att det var mammas sista revyföreställning. Vi var flera som grät så att tårarna sprutade. Jag vet vilken vånda det var för henne att ta beslutet att sluta! Hon sa ofta att "Jag ska sluta självmant, innan någon annan ber mig om det"!

Nåväl, med flaggan i topp gjorde hon flera toppnummer! Sketchade med Anders (P-O) i Dopfesten, Nattgäster och Packat & Klart. Tillsammans med P-O sjöng de "Vägskälä i Djurås", på melodin Picadilly Cirkus. Hon gjorde dessutom en oförglömlig entré som Lena Philipsson, som hon skulle se ut om 40 år! Iklädd rosa volangklänning och med en gnistrande rosa rollator (istället för Lenas mikrofonstativ som hon hade på Ont det gör ont-låten), stapplade hon in på scenen och sjöng att hon hade Ont, mycket ont..... "Finns det nåt mer att visa, av mina långa ben? Jag måste ha mitt löshår, för att visa mig på scen! För var jag jättesexig! Numera är jag klen!" Ja, kära nån vilken rolltolkare! Oslagbar!

Det tog några år när hon inte vågade besöka revyn, rädd för att överväldigas av känslor, men numera är hon en trogen besökare (även om hon smyger in och sätter sig allra längst bak) :)

Slut på det tårdrypande nostalgiska!

Det var det här året som Hasse (JärnaElvis), glömde att göra entré i Puttes låt Regn, regn, regn! Mats och jag körade och körade och körade tills vi hörde ett brak och Hasse kom instormande så att vi kunde komma igång med numret!

Vi körde ett 60-talsmedley i rasande fart!

Ja, det här var slutet på en era....... men det blev till slut starten på något nytt!