28. jul, 2017

Grodor

Tänk så bra det är när människor gör "grodor"!

Om det inte vore för "grodorna" så vore det svårt att få till revysketcher t ex! Vi brukar säga till politikerna i vår omgivning att det är bra när de gör grodor och om de inte gör dem så kommer vi att skriva om saker som de skulle kunna ha gjort! Bättre förekomma än förekommas!

Grodor i verkliga livet kan fascinera en 9-årig så att han glömmer att de är läbbiga! Det hände igår när vi åkte till mina föräldrars stuga. Först vågade han inte ta i dem men efter en stund så ville han ha dem med sig hem som husdjur. Det fanns enorma mängder smågrodor så han var salig. Salig blev han också när vi metade från bryggan och han efter ungefär 30 sekunder drog upp den första abborren! Sommarlov på riktigt!

Ikväll är vi bjudna till Inka, en spelekvinna från Värmland, som tidigare har bott i Dalarna i många år och kanske är på väg tillbaka. Kan förmoda att det blir en musikalisk ikväll.

Just nu tuggar skrivaren varm! Det är allsångshäften som vi ska ha på revyns underhållning på söndag. Säkra kort som Sven Ingvars, Owe T, Ted Gärdestad m m. Sånger som vi alla tror att vi kan men det visar sig att man bara kan rader här och där - och hur går verserna till de berömda refrängerna?