20. aug, 2017

Ibland blir det fel

Ibland när det gått några föreställningar så börjar man (läs jag) slappna av!

Då kan det mycket väl hända att man (jag) glömmer ett och annat..... t ex att man (jag) ska in på scen i ett nummer.

En gång skulle jag spela i en sketch tillsammans med bl a Christer Gruhs och Hans Persson. Det handlade om motorvägsbygge mellan Borlänge och Falun och jag skulle spela landshövding Ingrid Dahlberg som skulle komma på besök, kanske var det invigning jag minns inte riktigt.

Det jag däremot minns är att jag en föreställning totalt glömde bort att jag skulle in på scen. Jag står i logen och har rivit av mig alla kläder från föregående nummer, iklädd endast behå, trosor och nylonstrumpor när jag hör Christer från scenen "Jag undrar vart landshövdingen tog vägen!?". Gång på gång upprepar han det!!! Nu är goda råd dyra! Vad ska jag göra? Jag river åt mig en trenchcoat som jag slänger på mig, hinner inte knäppa den och rusar in på scenen. Utan skor och med en oknäppt kappa som jag krampaktigt håller ihop med händerna! Hans spelar någon politiker som ska komma fram och hälsa på mig men jag väser åt honom att "Jag kan inte hälsa i hand!!! Jag har ingenting under!!!". Hans finner sig snabbt och i stället för att skaka hand med mig så kvider han fram "Trevligt! Trevligt!".

Åh, så skönt när det var när det numret var över!

Nu utmanar jag alla i revygänget att skicka in, till mig, något minne från när ni gjort bort sig!! Skickar ni inte något eget så kanske jag avslöjar något om er som jag kommer ihåg att ni gjort!

Kom igen nu! Alla har väl någon tabbe att bjuda på!?