7. sep, 2017

Mamma är lik sin mamma

Nyss när jag gick här och städade och dammade (det var nödvändigt kan jag lova!), så kom jag på mig med att nynna på "Mamma är lik sin mamma", Siw Malmqvist's gamla dänga.

Det är inte en slump att den går runt i skallen. Vi har nämligen haft många Siw-låtar i revyn. Det beror till stor del på att Sveriges största Siw-kännare/samlare, Per-Olof Hindén, varit med och valt låtarna.

P-O har en samling som är helt unik. För ett tag sedan vet jag att det endast var en (1) skiva med Siw som saknades i hans samling. Då ska man veta att hon gett ut hundratals. Han har åkt land och rike och utrike runt för att hitta den. T o m lärt sig surfa på nätet för att söka! De flesta skivorna med henne har han dessutom i två exemplar! En som han spelar och en som får ligga i lager - utifall att.....

Helt naturligt så var en av de första sångerna jag sjöng "Läs inte brevet jag skrev dig" som Siw gav ut på skiva 1961. Jag var tre år då och vid fyra års ålder sjöng jag på scen för första gången. Jag lär ska ha bett publiken att backa lite för att jag skulle våga sjunga. Jag var oerhört blyg. Tänk vilken bra träning att få stå på scen! Det skulle jag önska att alla fick pröva på!

P-O hittade ett gammalt rullband (ni som är unga får googla) som han sedan förde över till kassettband (fortfarande några som får googla?) där jag som 4-åring sjunger bl a Läs inte brevet, men också Faderittan satt på taket..... Jag måste på något sätt föra över det till en ljud-fil så att det inte försvinner!

Så här låter Siw

https://www.youtube.com/watch?v=nxZIy2nFWSI

Här kan du läsa om P-O i en artikel

http://www.helahalsingland.se/noje/entusiasterna-han-har-samlat-pa-siw-malmkvist-i-snart-60-ar

Jag beundrar människor som är hängivna ett intresse!