13. okt, 2017

Vad är det för dag idag?

Kom inte och säg att ni är skrockfulla!

Vanligt skrock bland oss som "håller på på scen" är t ex att vi inte vill att ni säger Lycka till inför en premiär. Det skulle göra att det går åt h-vete. Säg istället "Bryt benet" eller "Break a leg", som det väl kommer ifrån..... Varför skulle det vara bättre?

Jag googlade och fann detta (fall ni är nyfikna). 

https://en.wikipedia.org/wiki/Break_a_leg

 

Det lär ju också vara bra om generalrepetitionen går dåligt. Det ska tyda på en bra premiär. Varför? Är det för att trösta aktörerna? Är det för att alla skärper sig bättre om det har gått dåligt en gång? Tyvärr skrivs ju ofta recensionerna från genrepet. Därför vill man ju så klart att det ska gå så bra som möjligt.......

Sen kan man ju ha otur på scenen också.

Minns från årets upplaga när Krille krockade på scenen med Slabben, som var iklädd utsmyckad ansiktsmask. Blodvite uppstod! Krille fann sig dock snabbt och ändrade i den text han skulle sjunga och fick med något om blod, minns tyvärr inte riktigt vad han sjöng (Krille - du får gärna kommentera!).

I mörkret bakom scen kan det också ända saker. Otaliga är de gånger vi sprungit in i rekvisita eller tekniska grejer med svordomar och blåmärken som följd. Sekunden efter går man in på scenen och låtsas som ingenting har hänt.

Kläder kan gå sönder vid fel tillfälle, rekvisita finns inte där den brukar vara, teknik hakar upp sig, men kanske vanligast man kommer av sig. Det är SVART! De sekunder det brukar ta att komma på banan igen känns som evigheter!

Sista föreställningen för säsong brukar vara bus-föreställningen. Det gäller att hitta på så mycket bus som möjligt för att få medspelare att komma av sig eller börja skratta. Om det är ett riktigt raffinerat bus så ska publiken helst inte märka något.

Ja tänk vad ett ödesmättat datum kan sätta igån tankar.......

So long!