15. nov, 2017

Det var en gång 2015

Revyn hette Camp Gagnsing

Vi spelar på att det ska bli Skid-VM i Falun.

Det här året får vi med en riktig Luring, Jonas Eklund, känd från Lurbo Stompers. Han är inte kvar i revyn längre. Det är däremot Anders - Slabben - Sandström, som också gjorde debut det är året. Nya i gänget det här året är också Evalena Dahlkvist (inte heller kvar) och Jens Larsson ersätter Putte Ström på klaviatur i orkestern.

I en sketch skojar vi med flygbolaget AVIES. Jonas spelar flygmekanikern Tervo och går omkring och lagar allt med silvertejp! Det skulle visa sig att det kunde varit taget från verkligheten. Det finns bildbevis på hur flygplan lagas med silvertejp!

Det här året föddes min rollfigur, Magdalena Ribba. En dalavariant på Magdalena Ribbing, som nu så tragiskt har gått bort. I min roll intervjuades hon i en TV-intervju, där intervjuaren hade en massa olika tics för sig. Jag har aldrig haft så svåra stickrepliker! Det var bara "Ap, ap, ap" och "Schhhh" och "BING!". Vem jag spelade mot? Slabben så klart! Alltid när det ska vara någon "fysisk" roll så väljer vi honom.

Med en av våra sketcher, VM-besök, tar vi oss till semifinal i Revy-SM som det här året går i Kalmar. Irène Gruhs skrev texten och agerade tillsammans med Evalena och Hans-Erik. Oj, vilken norska de pratade!

Anna har ganska nyfödd dotter, Signe, som får hänga med oss både under repetitioner och föreställningar. Mormor Karin engageras som nanny och promenerar i timmar med sovande bebis medan Anna kämpar med rep. Vilken prestation av alla tre! Situationen gav mig idén till en sång om två kvinnor, "Två generationer", och vad man kan lära av varandra. Det var en del tårar medan vi sjöng den sången då den låg så nära sanningen.

Signe var ju med på ett hörn även året innan, då gravida Annas mage växte under spelperioden så kläderna fick sys ut efterhand!

Ett nummer, Estelle & Leonore, skrevs av två personer som gjorde det under pseudonym....... say no more om vilka det var.....

Tänk att det är bara några år sedan!