27. nov, 2017

Pusselbitar

Nu är programmet spikat - tror jag!

Det är ett himla pusslande att få till en revy! Programpunkterna har vi nu pusslat ihop till ett flöde som förhoppningsvis ska vara roligt, varierat, vackert och vasst och kanske något mer också.

Det ska dessutom funka för alla att hinna byta om kläder och att rekvisita ska in och ut från scenen. Ibland har vi tre omgångar kläder på oss som vi skalar av oss efterhand för att det ska fungera, ibland får vi kompromissa lite med både kläder och smink för att vi inte hinner. Men nu tror vi att det håller. En sent skriven sketch kom till i helgen, vilket gjorde att Krille fick en liten, liten andningspaus mellan några nummer. 

30 nummer har vi i dagsläget! Alla är nyskrivna av någon i revygänget! Det är en ynnest att kunna köra bara eget material, texter som är skrivna för oss och av oss får en väldigt stark anknytning!

Vi testar ett nytt upplägg i entrén, som vi hoppas ska slå väl ut och det kommer att hända saker även innan föreställningen drar igång! Det kräver en hel del energi att inte bara köra på i gamla fotspår, men jisses vad spännande att se hur det blir!

Det är inte bara programmet som ska pusslas ihop! Innan vi börjar repetera genomdrag med numren i rätt ordning så har vi separerade musik- och sketchrepdagar. Då behöver inte orkestern få en massa dötid i onödan. När vi repar på det här sättet så skriver vi (jag) varje vecka ett schema för i vilken ordning vi ska ta alla nummer. Det är även här mycket att ta hänsyn till. På lördag t ex så är det två aktörer som aviserat att de behöver gå lite tidigare och då måste de nummer där de ingår i läggas före lunch.

Den 9 december kommer dessutom hela salongen att förvandlas när gradängerna ska byggas upp. Gradängerna möjliggör att även rad 10 och bakåt har bra sikt. Faktum är att gradängplatserna har blivit mycket populära!

Nej, nu ska jag pussla vidare........ har vi alla kläder klara....... hur funkar den stämman ............ varför kan jag inte öppna koreografifilmerna i datorn....... är alla texter uppdaterade i Dropbox.....osv osv osv osv