7. jan, 2018

Sammanfattningen

Att pendla från kaos och fiasko till lycka och eufori!!!

Ja de senaste dagarna har verkligen känslorna varit "All over the place", ett uttryck som en viss Daniel myntat.

Från att slutrepetitionerna gått riktigt bra och vi kände att vi hade bra koll så genomförde vi ett genrep som regissör-Eva försökte hitta ett känslomässigt rätt ord för. Intressant, var det enda hon kunde komma på att kalla det vi gjorde!

Så synd att recensenterna skrev från genrepet!!! Och ändå tycker vi att de var positiva i sina tyckanden!

Min sista insats, innan finalnumret, är som Fäbodjäntan. En uppföljare till fjolåret med en sketch som går på rim. När man kör på rim är det så klart oerhört viktigt att alla repliker sitter som de ska. Om inte så blir det riktigt svårt för medspelaren att fortsätta....

Jag fick en BLACKOUT av det allra grövsta slagent Fick inte till ett enda riktigt ord. I vild panik försökte jag läsa i en fusklapp (jo jag erkänner att det fanns en sådan) i den resväska som är rekvisita på scen. INGA GLASÖGON! Jag ser ingenting! Dessutom kommer jag på efter en stund att det är ju Slabbens manus varför det är hans repliker som är markerade! Jag bönar till mina kollegor "Hjälp mig!". Slabbens ögon är stora som tefat! Han är inte till nån hjälp! Den lilla publik vi hade asgarvar och tycker det är jättekul! Det tycker INTE jag! Till slut kvider jag "Det här är INTE kul!" men hör "Jooooooo!" från publiken.

Nåväl, vi hittar rätt till slut! Men det var inte roligt!

Inte mycket annat gick rätt heller den här kvällen. Jag dansade och sjöng ett helt nummer med shortsen ut och in! Jag drog rekvisita långt FRAM på scenen istället för bakåt...... ja det var ingen ände på allt elände som hände.

När vi sätter oss i bilen och åker hem är det tyst en lång stund! Sedan försöker vi bena ut vad som hände! Vi fattar ingenting! Vi kan ju det här!

Christer Gruhs, som har paus i år, har berättat att Irene sett flera repetitioner och skrutit över hur bra allt var. Han hade höga förväntningar när han kom till genrepet...... de hade också haft en tyst bilfärd hem. Sedan hade han i vild frustration gått ut och skottat snö mitt i natten! Vad skulle Björborevyn nu få för rykte!

Premiärpubliken slår sig ner i bänkarna och vi drar igång! Då fungerar ALLTING!

Vi gör en kanonföreställning och följer upp den med en lika bra insats igår eftermiddag.

Våra gästläsare, Monika Jansson på premiären och Gun Östman på lördagen, läser min text alldeles magiskt underbart!

Så vänder man en skuta som gått på grund! Så samlar man teamet och ändrar till rätt riktning!

Efter gårdagens föreställning hade vi familjemiddag för hela gänget hemma hos oss! 

Gissa om lättnaden var stor?! Gissa om vi skrattade?! Och grät?!

Tänk vad roligt det är med revy!

Jag är nog Revytokig!