11. apr, 2018

Bygga murar

I förrgår skrev jag om numret "Tio små pojkar". Det numret är inskickat till Revy-SM  (klassen Monolog) och är nu ute bland jurygrupper som ska ta ställning till om vi går vidare till semi eller t o m direkt till finalen, som vi gjorde när tog GULD med "Mörka vatten" (klassen Lokalt).

Bilden är från ett annat nummer vi skickat in. Det är inskickat i klassen Karl Gerhard Hatten och där utses vinnaren redan innan SM-helgen.

Numret heter "Bygga murar" och handlar om det spända läget mellan Nordkorea, USA och Ryssland. Idag är ju läget något förbättrat tack och lov!

På bilden är det bara jag, Anna och Elin, men i verkligeten fick vi engagera hela ensemblen inkl scenarbetare för att få personer så att det räckte. Varje person bar in en mursten som vi byggde en mur av medan vi sjöng på Pink Floyd's The wall. Direkt efter sången projicerades en text på muren "I can" (Nobel's Fredsprisvinnare). Sedan gick vi ut, en och en och plockade samtidigt med oss en sten.

Som kuriosa kan jag nämna att vi grubblade på vilken flouriserande färg vi skulle kunna skriva "I can" med så att det inte skulle synas förrän UV-lamporna slogs på vid exakt rätt tillfälle. Det slutade med att vi beställde ett helt gäng hårspray med uv-färg som texten sprejades med. 

Jag har än i dag inte sett hur det såg ut IRL. Det är kruxet med att själv vara på scen. Man har ofta ingen aning om hur helheten med exempelvis bakgrunder ser ut.

Hoppas så klart att numret vinner priset! Att ta med en hel mur till Halmstad får väl bli ett angenämt problem att lösa!

Foto: Terje Johnsson