3. maj, 2018

Meditationsplats

Ganska många timmar har jag suttit vid vår fiskdamm och mediterat.

En och annan revytext har jag funderat på där också. Det har varit ett härligt ställe att rensa tankarna vid.

MEN, allting har en ände.....

I höstas kom kylan så plötsligt att vi med nöd och näppe hann få på vinterskyddet och mycket snabbt såg det ut som om vattennivån sjunikt rejält. Nåväl, cirkulationspumpen lät som den gick så vi lät allt bero. Sen vräkte snön ner! Det blidades snart ett rejält snötäcke uppe på frigoliten. Pumpen brummade.....

I mars slutade pumpen låta. Det var massor med snö och is på dammen så vi hade inget annat val än att vänta och se. Vi var helt övertygade om att alla fiskar låg döda under isen.

Döm om vår förvåning när vi lyfte av det första frigolitblocket och det simmade pigga fiskar där under! Nu när vi hade ställt in oss på att lägga ner dammen!

Vi kommer att vara vid stugan ofta under sommarhalvåret så vi vill inte ha så mycket att sköta. Vi bestämde oss för att lägga ut allt på Blocket. Det gjorde jag i förmiddags. Inom en timme var allt sålt! En familj med barn som blivit så förkrossade när alla deras fiskar inte hade överlevt vintern!

På söndag kommer de och tittar och kanske också börjar ta hem allt till sin damm. De blev jätteglada och vi är nöjda att någon tar hand om allt! Win-win!

Nu ska jag sitta i en båt på sjön Nåsen och tänka på texter istället!