7. jun, 2018

Inte hela vägen

Vi hade förhoppningar om att vårt nummer "Bygga murar" skulle ha en chans att vinna Karl Gerhard-priset. Det var ett nummer där jag skrev ny text till Pink Floyds The Wall. Texten handlade om "Galna ledare vid makten, Trump, Putin och Kim Jong Un".  En otäck text, men jag är stolt över den!

Nu vann vi inte och jag är så nyfiken att få veta vilket av Sveriges revynummer som Karl Gerhardsällskapet har utsett som årets vinnare. Det kommer att framföras under Revy-SM i augusti.

För ett par år sedan så gjorde revyn ett verkligt statement när vi framförde en variant av Karl Gerhard's "Den ökända hästen från Troja". Vi använde originaltexten i början och slutet av numret och i mitten hade jag nyskrivit en text bla a om att 

"Fastän vi nu skriver tjugohundrasjutton, utvecklingen den har stått helt still. Den trojanska hästen har fått nya kläder, väljarna har sagt nu vad de vill. I politiken de vill ha din röst, att de är många nej det är ingen tröst!"

Hans-Erik sjöng originaltexten (och den är inte lätt) och jag den nyskrivna versen.

Det är nog det numret som fått mest uppmärksamhet någonsin av det jag skrivit. Jag kan ju avslöja att jag den revysäsongen var glad att vi hade larm på huset. Vi fick många elaka kommentarer. MEN - vi fick ännu mera kärlek! Det kom positiva kommentarer från både kända och okända!

Revy ska både roa och oroa tycker vi! Därför ser vi till att åtminstone ha ett allvarligt nummer varje säsong!