4. aug, 2018

Fantastiska miljöer

Åh, vilka mysiga miljöer vi har i vår nya omgivning!

Idag har vi promenerat till Gammelgården för en glass. Bakom caféet ligger denna vackra utescen!

Jag har dock ett minne från detta område som inte är så trevligt. Det är åtminstone 50 år sedan! Jag vet inte hur gammal jag var, men inte fyllda 10.

Jag var med mor & far på någon studentexamen vid Hagaskolan (kan hon ha hetat Birgitta Karlsson??? Någon som vet om det fanns någon sådan i Björbo typ 1965?).

När studenterna kommit ut så skulle det åkas traktorflak till gammelgården. Mina föräldrar tyckte det var en kul grej för mig att följa med på. Jag kände inte en enda på flaket. Väl vid Gammelgården så skulle alla gå av flaket och gå till just den här scenen på bilden. Jag tappade bort gruppen och när jag kom tillbaka till traktorn så hade alla åkt iväg!! Kan ni tänka er lilla Eva, sällan utanför Björbos gränser, borttappad och vilsen i storstaden Borlänge.

Jag ställde mig på en stor parkering och väntade och efter vad som kändes som en evighet så hade man förstås upptäckt att jag inte var med på flaket tillbaka. Bil skickade ut och jag blev upplockad! Jag minns det inte men mamma säger att jag svor åt henne när de dök upp och sedan började jag gråta! Jag var säkert jätterädd!

Efterfesten, vill jag minnas, var i IOGT-lokalen i Kvarnsveden. Jag minns trappor och tegelväggar.....

Kan ni förstå att jag blev som jag blev med denna traumatiska händelse!

Tur att scenen är så vacker!