25. aug, 2018

Vilse i Italien

Vi hade kollat upp i förväg, vi kände oss världsvana, vi köpte bussbiljetter, vi ställde oss på anvisad busshållplats, det kommer en busschaufför, han frågar om vi ska till flygplatsen och han kollar att vi har rätt biljetter. So far so good!

Efter en stund kommer en buss och vi hoppar på! Framför oss sitter ett ungt par som pratar finska. Killen har en hockeykeps (bakvänd) och H-E räknar ut att det är en NHL-spelare. Vi pratar om att han som tjänar NHL-pengar tar flygbuss och inte taxi. Vi tycker inte vi känner igen oss från när vi kom men då åkte ju faktiskt vi taxi och han tog  säkert en annan väg. Efter ca trettio minuter börjar NHL-spelaren kolla kartan och går fram och pratar med busschauffören.

Vi frågar honom om de också ska till flyget och det ska de, men det här är bussen till Venedig! Bussen ska göra ett stop på en liten ort och vi bestämmer oss för att dela en taxi. Det visar sig lättare sagt än gjort på den lilla orten men vi ”tvingar” en person att ringa den enda taxin som finns i staden! Han kom och nu är vi på flygplatsen i god tid.

Hockeyspelaren? Det var ingen spelare utan en ”vanlig” finsk kille!