9. sep, 2018

Val, val, val

Jodå, har försökt följa valdebatterna så mycket som möjligt. Gillar mest de debatter där partiledarna styrts till att prata om en viss fråga, alltså de debatter som Jenny Strömstedt och Anna Lindmarker hållt i. Det blir inte så mycket pajkastning och "ni skulle ha gjort" och "varför har ni inte.....".

Har i alla fall varit iväg och röstat. Det var ju inte precis någon festlig känsla. Jag har allltid tyckt att det varit högtidligt och kännts spännande, men i år var det faktiskt riktigt avslaget. 

Borde det inte gå att lösa röstningen på ett modernare sätt t ex? Om man kunde rösta via nätet, logga in med bank-id. Sammanräkningen av rösterna skulle också gå mycket fortare. Och ja, jag förstår att "Alla har inte dator, eller kunskap om datorer", men väldigt många skulle kunna göra det och de andra skulle kunna rösta på det gamla sättet.

Jag har också gått och retat mig på valaffischer! Varför i hela frider ska det finnas valaffischer? Nedskräpning av naturen kallar jag det! Åtminstone MP, borde ta upp det som en valfråga till nästa val. Är det verkligen bara jag (och några få som höll med mig på mitt tidigare FB-inlägg) som tycker så här?

Förutom val, den är septemberhelgen, har vi fått hjälp med eldragning i stugan. Vi har därmed bl a fått RINNANDE VATTEN i vår kran i köket! Kan ni förstå vilket lyft? Det är också förberett med en elkontakt som ska klara lite högre belastning, då vi kommer att ha induktionsspis som tydligen drar mer ström och olika uttag för kylen och frysen. Extra eluttag är också fixade! Tack Ola för att du tog dig tid till detta!

Innan vi återvände till staden idag så städade vi på tomten och drog ris och eldade! Eldning har ju inte varit möjligt på hela sommaren så det fanns en hel del att ta tag i. Mitt i röjning och eldning så rasade det in några textförslag till revyn. Kul!

Sammanfattningsvis så kan jag alltså säga om den är helgen, så här långt, att det rinnande vattnet i kranen var höjdpunkten! Undrar om valutgången kommer att ge samma glädjetjut?