11. okt, 2018

Minnessaker

För nästan 30 år sedan körde vi land och rike runt med Vägverkets egen revygrupp "Underhållet".

En viktig del av rekvisitan var den här kartan.

Ett under av ingenjörskonst i hur man skulle veckla ut och ihop igen! Det krävdes en kurs i konsten att vika ihop den. Om man inte gick kursen så hade man ett elände att få till det. Som vi skojade om den här kartan!

Andra saker vi skojade med var några av de högsta cheferna. Bl a Bengt "Bolmis" Holmström. Han rökte så mycket att hans rum fick saneras av Anticimex när han slutade. Och jodå, det var rökförbud i hela fastigheten, men det bekom honom föga! 

Jag minns allra första gången vi var ute på "turné". Cheferna var samlade på en kursgård och vi smugglades dit och hade stränga order att inte avslöja överraskningen. Överraskningen var en specialskriven revy om precis det de hade pratat om på sin konferens. Vi hade verkligen inside information om vad som avhandlats. 

I fyra timmar var vi inlåsta i ett rum för att de inte skulle se oss. Efter deras middag var det dags. De instruerades att sätta sig ner för underhållning. Sen körde vi igång. Ingen vågade skratta förrän generaldirektören gjorde det. Då vågade ALLA! Det blev succé!

Ja jisses vad många roliga resor vi gjorde. Från Älvsbyn/Luleå i norr till Borgholm i söder. Vi flög och vi åkte hyrbilar. På ett hotell blev vi mottagna i receptionen med orden "Åh, är det ni som är artisterna!?". Vi fattade inte att det var oss de menade! 

En rolig tid var det i alla fall!