21. jan, 2019

Vita Älgen

Igår körde vi en eftermiddagsföreställning och sedan körde vi i rasande fart (inom hastighetsgränserna!) till Öje Centrumhus för att se Lännviksrevyn. Innan föreställningen bjöds vi på middag på Vita Älgen! Vilket namn på en restaurang! God mat var det och vi kände oss mycket välkomna!

I en gymnastikhall i centrumhuset hade revygänget byggt upp en scen, ett orkesterdike och satt upp ridå. Ca 100 stolar var absolut fullsatta och det fanns t o m extrastolar i öppningen mot restaurangen!

Sen drog de igång!

Ett ungt gäng men där flera redan har lång erfarenhet av revy! Erik Karlsson, "Byggmästare", som han kallas i årets uppsättning har sju års erfarenhet i branschen och har ännu inte fyllt 18 år!

Med enkla medel, men med en sjudundrande spelglädje river de av (eller kanske borde det heta bygger de?) en 24 nummer lång revy med spelsäkerhet och till synes helt utan nerver! De är välrepeterade och välregisserade! De har fin koreografi, en samspelad levande orkester, fina kläder och bra scenlösningar!

Jag är så imponerad så jag hittar inga fler superlativer!

Igår berättade Erik att de har totalt slutsålt på alla kommande föreställningar och att det fanns en väntelista! Idag har de släppt en extra föreställning! GÅ OCH SE DEM!

Vi förstod kanske inte 100% av allt Öjemål, men helheten var det inga problem med, vi förstod kanske inte heller 100% av alla texter om lokala händelser, men det var inga problem att hänga med ändå!

Foto: Tomas Jansson