1. apr, 2019

April april!

Nä, jag tänker inte luras! Däremot tänkte jag berätta om de allra roligaste (enligt mig själv) aprilskämt som jag utsatt andra för.

Det första utspelar sig 1977 eller 1978. Jag jobbade på Trafiksäkerhetsverket, som då låg i Solna. De många kontorsrummen låg på båda sidor om en lång, mycket lång, korridor! Vi satte upp en skylt i början av korridoren "Nybonat - Ta av skorna!". Gissa om vi hade roligt när både de anställda och även postkillen tassade genom korridoren med skorna i ena handen!

Det andra var i mitten av 80-talet. Mamma drev Fänforsens Café och det här året var 1 april en söndag. Vi hade få gäster och ganska långtråkigt. En av de anställda var Ann-Marie Hellgren och en av hennes söner, avslöjar inte vilken av dem, hade varit på fest i Borlänge kvällen innan och låg och sov. Då ringde vi till honom och sa att en tjej från kvällen innan hade tagit sig till Björbo för att hon så gärna ville träffa honom. Vi tyckte det var jätteroligt när han hade "Ågren" för att han hade minnesluckor. Jag tror inte han tyckte det var lika kul! Preskriberat hoppas jag?