3. apr, 2019

Ärofyllt uppdrag

Björborevyn har fått det ärofyllda uppdraget att agera jury inför Revy-SM i augusti.

Vi ska välja ut sex av de 37 bidrag som skickats in till Lokala klassen. 

Jag och maken satt i några timmar och tittade igenom bidragen. Vi var rörande överens om fyra av sex.

Vad bedömde vi utefter?

Innehåll, framförande, helhetsintryck och nytänk!

Sen är det ju så med humor att den är väldigt olika från person till person. Vad är roligt? När blir det plumpt? Kan man skoja om allting?

Det fanns bidrag alltifrån monologer, sketcher till sång och dans. 

Vad jag går efter när jag tittar (mina egna synpunkter nu). Fångar de mitt intresse snabbt? Hör jag vad de säger? Är numret roligt men för långt? Är det uppbyggt av roliga historier eller fritt skrivet? Onödiga överdrifter? Finns det en punchline? 

Några nummer var så lokala att man inte förstod det roliga. Några nummer var så allmänna att man inte fattade att det var lokalt. Men så klart kan en lokal händelse vara likartad i större geografiska område. När det senare tävlas så får de lokala numren en förklarande inledning, vilket så klart gör det hela lättare att fatta.

Det är flera i vår revygrupp som sitter och tittar och när alla anmält vilka sex de röstar på så får vi göra någon form av sammanställning.

I år har vi inte skickat in några bidrag till detta. Eventuellt åker några av oss dit ändå för att inspireras.

Björborevyn är ganska ny i föreningen Lokalrevyer I Sverige, LIS. Jag tror att vi gick med 2014.

Jag minns ett av våra första besök på en revyfestival då jag fick frågan "Och vad är ni för en liten revy då?". Att vår revy spelats i drygt 60 år och med stort publikunderlag visste hon förstås inte!

Redan år två, 2016, tog vi hem GULD i just den klass som vi nu ska bedöma. Något måste vi alltså göra rätt när vi gör revy! Nu kanske vi ses som mer seriösa i övriga landet? :)