28. maj, 2019

Tålamodsprövande

Jag fick en idé, som jag helt enkelt var tvungen att testa.......

Från början var jag ute efter gammaldags stenkulor, men det visade sig vara svårt. Expediten på leksaksaksaffären på Kupolen gjorde stora ögon "Stenkulor???? Vad är det?", inte heller Rusta (inte min favvoaffär), COOP eller Biltema hade stenkulor. Till slut blev det en kompromiss. Det blev träkulor från Panduro.

Mannen i mitt liv, vaktmästarn, slängde ur sig en fråga på firman där han konsultar, Dala Cement, om någon visste var man kunde få tag på stenkulor. Gissa om inte självaste VD:n hade hemma som vi får låna! Det där med att slänga ur sig frågor har vi fått napp på många gånger!

Nåväl, då hade jag 10 st träkulor med 25 mm diameter "över". Jag fick för mig att skriva K U L L A G R E T på dem. Hur skulle det gå till, jag vill ju ha rätt typsnitt från revyns logo för 2020. Annica, som gjort logan, var på jobbet och hade inte svaret med sig, men då kom jag på att om bokstäverna på vårt säljblad är i rätt storlek.....???

Det var de! De passade precis. Jag klippte och klippte och så limmande jag fast bokstäverna på kulorna. Det fastnade lim på fingrarna och pappersbokstäverna klibbade fast på fel ställen. Två bokstäver fick jag skrapa av med en hobbykniv och göra om och jag stånkade och sa nog t o m några väl valda ord.

När allt torkat så målade jag över alltihop med genomskinligt nagellack. Puh! Nu hänger de på tork!

Vad jag ska ha dem till? Ingen aaaaaaaaning, men något ska jag väl kunna hitta på.

Ni som har läst hela det här inlägget får väl tro som ni vill. Hade jag KUL eller inte?