5. jul, 2019

Pass(a) på!

Det gäller att passa på när man är i stan.

Jag upptäckte att mitt pass går ut nu i juli och vi ska resa i höst så det var bara att pallra sig till polisstationen för att fixa pass.

Nuförtiden ska man boka i förväg på vissa orter (gäller t ex Borlänge) och det var ganska lång väntetid när jag bokade, men nu var alltså stunden inne!

Jag kom fram till expeditionen innan min bokade tid och var nog t o m klar innan jag skulle ha börjat. Fotot gick bra med jag hade alldeles för rena/torra pekfingrar för att göra fingeravtryck som dög. Jag fick rådet att gnugga pekfingrarna bakom öronen för att få lite "fett" på dem, som hon sa. Jag var lika torr där! Jag gnuggade och gnuggade och hann t o m fundera om det var dolda kameran som ville ha roliga bilder..... men nejdå, till slut var jag till räckligt fet så att avtrycken godtogs. Sen skrev jag en underskrift som jag ska försöka få så lik som möjligt när jag om några dagar ska hämta ut mitt pass. Fan tro't om det ska gå!

Nåväl, smidigt var det och nu kan vi åka till Kroatien utan pass-strul i alla fall. 

Mitt gamla pass är nu hålslaget och ogiltigt. Inuti låg en del av ett gammalt boardingpass från Nice till Stockholm. Det var en resa till San Remo hösten 2017. Vi flög till Nice och tog sedan tåget till San Remo. En underbart härlig stad och ett jättebra boende mitt i stan. På vägen hem besökte vi våra vänner Göran och Ellen, som bor i Nice under vinterhalvåret. Så mysigt att få träffa dem på deras andra (första?) hemmaplan. Jag minns att vi bjöds på en alldeles underbar anka till middag hemma hos dem men att lunchen, som vi intog på stan dagen efter, lämnade en hel del i övrigt att önska! Usel service av en grining norska och halvdan mat..... Ja ja, man kan inte lyckas jämt!

Imorgon kväll blir det besök på Västerdalarna Rock i Kapellet i Vansbro. Krille och Slabben gigar med Eternal vid 22-tiden! 

Sååå mycket man vill göra dessa sommardagar!