10. jul, 2019

Att ta kommandot

Ha ha! Det dök upp ett minne på FB från en händelse för fem år sedan.

Vi var med i serviceteamet när Lars Erlman gjorde Superklassikern, dvs alla klassikerdistanser under 24 timmar i sträck!

När han cyklat Vätternrundan skulle en helikopter ta honom från Motala till Lidingö där han skulle springa Lidingöloppet (vilket blev nattetid). Vi riggade reklam på en fotbollsplan och så hörde vi ett surr. Det var helikoptern som var på ingående. Fotografen, Rune Borgström, ville ta bilder och instruerade mig "Ta ner helikoptern du!" Ta ner? Jag? Hur gör man då? "Ställ dig ca 30 m från där du vill att han landar och för armarna upp och ner. När han ser dig så vet han vart han ska landa!"

Jädrar i min lilla låda! Jag ställde mig på planen och gjorde som Rune sa! Och tro't eller ej, men helikoptern landade exakt där vi ville! 

Lars anlände per cykel och med hjälprytare, gjorde ett snabbt ombyte och åt så var de iväg igen, mot Lidingö för att springa och sedan upp till Transtrand för att köra rullskidor mot Mora. Under natten sträckkörde jag Lars bil och Hans-Erik vår bil med ett släp från Motala till Transtrand. Där hade andra i teamet riggat landningsbana och bytet funkade perfekt. Under morgontimmarna kördes "Vasaloppet" och så fixade vi bytet i Mora för helikopterfärd till Vansbro där det "riktiga" Vansbrosimmet skulle genomföras. Att det var alldeles för kallt så att alla simmare bara fick simma halva loppet godkände INTE Lars. Skulle han göra detta så skulle det vara på riktigt med hela sträckan. Ledningen för simningen sa OK om han kunde fixa en egen följebåt, vilket han gjorde!

Men det var ju inte det jag tänkte skriva om egentligen........

Jag fick bara en tanke på revyn. Hur allt ska planeras och genomföras och hur många personer som är inblandade i olika typer av arrangemang för att helheten ska funka.

Jag får också en tanke ifall jag, som producent, ska visa riktiningen med båda armarna, som med helikoptern, eller göra som talesättet säger "peka med hela armen" när jag vill få något gjort.

🙂

Jag tror nog att vi tar det mer pedagogiska sättet och kör enligt den organisationsplan vi tagit fram gemensamt! Var och en drar sitt strå till stacken och enligt det ansvar vi delat upp!

Hur det gick för Lars?

Med ca 30 minuters marginal klarade han av Superklassikern och vi alla var euforiska!