10. sep, 2019

Trassel

När man har varit med i revyn i nästan 50 år så har det ju onekligen hänt en hel del. Och nu menar jag rent tekniskt. 

På den gamla goda (?) tiden spelade vi in allt på kassettband när vi skulle repetera! Det var ett evigt spolande fram och tillbaka för att spela över insjungningar som blivit fel på ett eller annat sätt. Och fel det blev det ju rätt ofta!

När man kom hem och skulle öva blev det i alla fall rätt ofta trassel på bandet! Håhåjaja! Då fick man ta fram en penna och det skulle vara en blyertspenna som var sex- eller åttkantig i skaftet. En rund penna snurrande bara runt, runt. Man tog nämligen pennan för att snurra in det trassliga bandet i kassetten igen. I värsta fall fick man tejpa ihop det och/eller försiktigt skrapa skrynklorna slätt.

Vad gör vi idag då?

Vi sätter upp mobilen i luften och spelar in och blir det inte rätt så raderar vi bara och gör en ny inspelning. 

Vi använder också t ex Dropbox för att dela texter och Spotify för att dela musikförslag. 

Vi håller kontakten med FB, Messenger och SMS och vi har chattkonversationer med flera personer samtidigt!

Hur i hela friden fick vi ihop det back in those days......

Fick en liten blackout idag när jag skulle lösa ett korsord i en tidning. Ni vet en papperstidning och med blyertspenna. Jag tryckte mitt PEKFINGER på första rutan i raden jag skulle fylla i för att skriva in tecknen! Herregud! Hur blev det så här?

För att inte tala om att lägga patiens med kortlek! Hur många lägger med en fysisk kortlek idag? Jag kan tycka att det är något meditativt med att samla ihop korten, blanda och kupera och lägga ut en patiens "för hand". 

Jaha, nu har jag avslöjat att jag inte är purung längre!

Tjoflöjt!