7. okt, 2019

Säven och Widda

Titta, vilket minne som dök upp när jag bläddrade i gamla papper.

Året var 1989 och vi skulle starta en revygrupp bland vägverketsanställda för att fira att Vägverket (och Trafiksäkerhetsverket) hade varit utlokaliserade från Stockholm till Borläge i 10 år.

Vi var några stycken som blev tillfrågade om att vara med och jag fick äran att vara en av dem.

Revytexterna skrevs av dåvarande informationsdirektören Per Ölund och för att vi skulle ro det hela i land så kallade vi in två riktiga revyrävar som experthjälp. Kurt - Säven - Säfström och Hans - Widda - Widén. De hjälpte oss med regi och annat smått och gott. Bl a så minns jag att vi inte fick äta innan föreställning. "Hungriga vargar jagar bäst", var deras motto! Ha ha, de skulle se vilken matservice vi har nuförtiden. Vårt motto är nog mer "Ät så att vi orkar!".

Föreställningen spelades i Kupolen på det plan som idag är shoppingcenter, men som då var en stoooor ganska tom lokal. Det finns massor av saker att berätta om detta tillfälle, bl a var Kungaparet på plats, men det tror jag att jag sparar till ett annat tillfälle.

Idag finns inte Widda kvar längre och Säven har slutat i Borlängerevyn, men spelat i andra uppsättningar bl a med "Ruggugglan".

Tänk att det är 30 år sedan! Man har ju onekligen varit med om en hel del.