1. jan, 2020

Tillbakablick

Det har väl inte undgått någon att jag gillar bilderna och tankarna från herregud & co. De är alltid spot on och får mig att tänka efter.

Så här första dagen på nya året så tänker i alla fall jag tillbaka och jag lovar att inte stirra utan bara snegla lite.

Så här var mitt 2019 i ett mycket kortfattat sammandrag:

Januari

Vi hade Premiär på revyn 5 januari. Efter några månaders kaos så fick vi ihop en revy. Det var mycket slitjobb bakom och så här i backspegeln så kan jag väl lugnt påstå att jag är tacksam att det gick att genomföra.

Februari

Vi avslutar revysäsongen och drar iväg på en välförtjänt (?) semester på Gran Canaria. Däckade i solstolen och släpade oss mellan den och hotellrummet. 

Mars

Nu började vi äntligen kunna sova över i stugan igen efter vintern. Så skönt.

April

Det var nog den varmaste och härligaste aprilmånaden jag någonsin upplevt. Sommarvärme! Jag önskar mig "en vägg att gömma mig bakom när jag tvättar av mig vid utetvättstället......"

Revyn får en helt ny organisation och det sjuder av energi i den nya gruppen!

Maj

Vi inser att väggen som jag önskat mig, inte går att bygga på det befintliga utedasset så vi bestämmer helt sonika att riva och bygga ett helt nytt. Jag får högtflygande planer och börjar fundera på en Kungatron. Hittar en perfekt svarvad karmstol på Blocket.

Juni

8 juni åker jag och Annica plus ca 70 andra Kulltåget till Stockholm. En härlig tradition! Vi bygger och bygger. Vi firar midsommar i vår nya hembygd runt Nåsen och ser Skinnarspelets genrep tillsammans med styrelsen för Ingmarsspelet, som Hans-Erik numera ingår i. Under spelveckan jobbar vi med lunchserveringen.  Vi besöker Operan i ladan i Uppsälje. I slutet av juni besöker vi i smyg en repetition av Grabbarna på bruket. Vi vill "ta tempen" på två av skådisarna. 

Juli

Vi börjar projekt "Omläggning av taket på stugan". Mats & Tutti hjälper till att ta ner allt tegel, som Mats pappa lastar på sin traktor och tar hand om.  Snickar-Per börjar takläggning.

Revyn har en monter på Hantverksdagar i Djurås. Vi visslar nationalsången så många gånger att montergrannarna suckar och stönar.

Vi skurar mattor i Nåsen och fixar en pannmur att värma vatten i.

Augusti

Vi får en äckligt stor gädda i mjärden. Den åker tillbaka i sjön. Vi är på auktion i Dala-Järna där JärnaElvis är auktionist. Köper lite grejs.

Besöker bystugan i Fornby för kräftskiva.

Nu kommer de nya takplåtarna på plats.

Vi börjar arbetet med 2020 års revy på allvar. Vår tjuvkik av Grabbarna på bruket föll så väl ut att Peter och Thomas tillfrågas om att vara med i vårt revygäng. Till vår stora glädje tackar båda ja!

September

Nu har vi Kick-Off av Kullagret 2020 och vi håller till vid Tansenstugan. Massor av inlämnade textförslag diskuteras och de nya grabbarna gör sig lediga från andra uppdrag för att komma och presentera sig.

Vi ser Borlänge Musikteaters uppsättning av "Do you remember" och inser att de nya grabbarna är ett kap!

Vi drar till Kroatien på en veckas semester och förälskar oss i landet! Vi spexar med hotellets entertainment team och får vänner från både Kroatien och Serbien.

Jag får igenom min idé med "Kullagermackan". En macka med köttbullar i ring och rödbetssallad i mitten.

Oktober

Nu börjar vi skissa på sketcer och vi har vårt första möte med orkestern. Nye trummisen Tomas är ingen dummis! Han flyter in i gänget direkt.

De första scenkläderna kommer och vi tar en del foton för reklam. 

Två dagar är vi med på +60 Mässa i Falun. Vi gör succé med vårt miniboulespel. En långpanna med sand där besökarna utmanar varandra. Tidningarna skriver om oss! Bra reklam!

Det händer oväntade saker i revyensemblen som gör att vi får tänka om. Men i det här gänget finns inget hinder som inte går att övervinna! Vi skriver om och ändrar och löser det hela. 

November

Nu börjar vi med heldagsrep och vi servas med mat och fika. 

Jag och Hans-Erik ser uppsättningen "Woodstock 69" i Gävle och får inspiration. 

Det fixas och fejas i revylokalen. Orkesterdiket får ny fräsch färg. Sidoridåerna, byxorna, har gjort sitt och tas ner och ersätts av nya!

December

Scenarbetarna ansluter och börjar snickra och dona. Vi repar och repar och repar. Vi börjar köra hela genomdrag med scenkläder och rekvisita och vi börjar ana att det finns en revyföreställning som tar form.

Nyårsafton firas hos våra gamla grannar/vänner i Fornby.