8. mar, 2020

Internationella kvinnodagen

För två år sedan var vi inbjudna att underhålla på Kvinnojouren i Borlänge. De firade Internationella kvinnodagen och det var så klart bara kvinnor i publiken.

Vi höll till på Restaurang Liljan i centrala Borlänge och vi gjorde två nummer.

Dels sången "Förlossning på väg (Mobilt BB)" som handlade om nedläggning av BB på olika håll i länet. Extra styrka till numret fick vi av revyns Therese, som var ledig från just detta år, pga en liten Maja, SOM FÖDDES I BAKSÄTET PÅ DERAS BIL PÅ VÄG TILL BB! Det kan man kalla IRL!

Numret gick sedan vidare till semifinal i Revy-SM, som det året hölls i Halmstad. Vi gick inte till final men det vi var nöjda med vårt framförande och det var en rolig erfarenhet.

Det andra numret var monologen "Tio små pojkar". Det var en omskrivend text med inspiration av Agatha Christies "Tio små.....". Vår text handlade om tio kända manliga personer som förgripit sig på kvinnor på ett eller annat sätt. Personerna var inte namngivna, men den som följt med i media kunde nog räkna ut vilka de var. Jag läste förresten om en av dem för bara någon dag sedan. Han tyckte fortfarande inte att han gjort något fel. "Vad någon annan upplever och vill är subjektivt och ingenting jag kan säga något om.", säger han idag. Hmmmmm.

Jag, Anna och Maria sjöng sången och Annica läste monologen.

Båda texterna finns att läsa under fliken "Revytexter" och 2018.