20. mar, 2020

Det jäser i samhället

När det är oroliga tider och det jäser på alla håll och kanter.....

...... då mår i alla fall jag bra av att göra något praktiskt, något som gör gott och är gott.

Ni kan ju själva se att det jäser även i köket i Forssa! Jisses vilken jäskraft! Jag var nästan rädd att utrymmet i ugnen inte skulle räcka till.

Ungerska limpor med modifieringen att smöret är utbytt mot olja så att även familjens veganer ska kunna äta dessa! En del av vetemjölet är också utbytt mot rågsikt. Och precis när jag skriver detta så tänker jag på ett uttryck jag hörde tidigare idag "Man ställer inte in, man ställer om". Tänk om det är så att det, när det här utbrottet är över, kommer ut något gott av det hela. Man ändrar saker som man alltid trott att de behöver vara på ett visst sätt. Ja, jag vet att massor drabbas hårt av detta, det har jag all respekt för, men SENARE kanske, kanske det är saker som blir bättre! Bara för att man har varit tvungen att tänka om! Nu är i alla fall brödet omställt!

Och när jag skriver "man" så menar jag inte "män" utan båda könen. Det var nämligen en debatt i lokalradion i förmiddags där man (se där kom det lilla ordet igen) diskuterade könsneutrala ord. Känns ju inte så väldigt viktigt just nu! Någon raljerade att det kanske inte ska heta MANuell växel i bilen ifall det är en kvinna som kör...... 

Ikväll tänker vi stödja en av stadens restauranger genom att köpa kvällens middag. Dock får det bli Take away så att vi inte smittar någon med våra något snuviga näsor.

Nu får det bli en lunchpromenad.

Trevlig Fredag på er alla!