31. mar, 2020

Hjärtat

Onormalt anfådd och trött har H-E varit.

Igår kväll ringde han 1177 och beskrev sina symptom. En lugn och trygg sköterska tog sig tid att lyssna. Hon rådde oss att åka till akuten! Det kändes lite konstigt då vi vet att de har så oerhört mycket att göra i dessa dagar.

Framme vid akuten blev vi mottagna av ytterligare en lugn sköterska. H-E, som aldrig vill ligga någon till last, bad så mycket om ursäkt att han upptog deras tid. Jag fick så klart inte följa med in utan ombads att åka hem "Det här kommer att ta lååååång tid!". Sen vet ju inte jag exakt vad som hände, men det togs blodprover och EKG. Det visade förmaksflimmer och "ett hoppande hjärta". Efter en onormalt KORT tid kom läkaren som skrev ut recept och så var besöket över. 

Inom bara ett par timmar kunde jag hämta hem mitt hjärta!

Nu har vi fått order om att vara ännu mer försiktiga än vad vi varit hittills! Vi ska inte träffa någon alls! Tur att vi gillar varandras sällskap! 😉

Jag vill rikta ett stort varmt TACK till hela vårdkedjan som tog hand om H-E både igår och idag! Från personal på 1177, Kvarnsvedens vårdcentral och Falu lasarett. Inte för att någon av dem troligen läser detta men jag måste bara får det ur mig!

Idag mår han förhållandevis bra. Hjärtfrekvensen har lugnat ner sig och vi har tagit en promenad i solen. 

Ta hand om er!