24. nov, 2020

Lagom är fegt

Varför göra en sak i taget när det går att röra till det fullständigt!

Idag fick jag för mig att baka saffransbröd. Det är hushållsassistenten till vänster som jobbar. Det var långa jästider på den degen så då tänkte jag att jag gör en laddning saffransbiscotti (veganska) när det jäser. När jag börjat insåg jag att det skulle vara någon typ av "mjölk" i. Det hade jag inte hemma så då blev det till att tillverka havremjölk. Det går i assistenten till höger. Och så blev det ett gäng bondkakor på det. I receptet stod det att det skulle bli 70 st. Jag fick till 37! Stoooora blev de! Och fula! Såg lite bondiga ut, men det är ju det de heter!
Nu doftar det ljuvligt i hela lägenheten.
Lussekatter och saffransbullar med vaniljfyllning blev superbra. De veganska saffransbiscotti(na) blev också jättebra!

Nu jak sänna attvänt pörja kåmma! (Det är min finska rollfigur som pratar!)