2. dec, 2020

Ojdå!

Det var det här med överskottsenergi.

Mina stickade alster börjar spränga stickkorgen och dessutom har jag fått beställning på ett par speciella raggsockar. Först skulle det vara reggaefärger, sedan gick det över till någon riktigt ful färgkombo för att sluta i synthfärger - rosa och turkos. Dessutom i storlek 45!!! Där fick jag nåt att bita i!

När maken åkte på uppdrag i förmiddags åkte jag med en bit och sedan gick jag till Kupolen och kompletterade några julklappar. Gick sedan hem. Det finns många fördelar med att bo centralt. När jag kom hem kom jag på att jag skulle överraska maken med en sorts kakor han har julminnen ifrån sedan barndomen, Hästskor. Det blev en sats sådana och när jag ändå var igång så gjorde jag en (dubbel) sats saffransbiscotti eftersom den första omgången inte kommer att räcka så länge till. Beroendeframkallande är de! Sen kom jag på att thékakor vore bra att ha, ända tills jag såg resultatet och insåg att - jisses det här kommer aldrig att få plats i frysen!!! Vad gör man då? Messar sina barn och frågar om de vill ha. Det ena barnet har i alla fall svarat att "Det lät inte otäckt!" så där blir det en leverans.

Nu kom jag på medan jag skrev "otäckt" att det är nog dialektalt att använda det som "inte smaka så bra utan rentav äckligt"..... men det kanske bara är jag som överreagerar.

Förfasas över att antalet döda i Covid idag var 174 personer. När ska detta sluta?