21. dec, 2020

Knäck(t)

Jag har hoppat över att göra knäck i flera år för jag blir så knäckt av pillet med de små j-la formarna som tippar och strular.......

I år läste jag om knäckbräck. Häll ut den färdigkokta massan på en plåt och bryt i bitar!

Jippie!

Förutom att det tog två timmar att få upp massan i 127 grader så gick det sedan som en dans. 

Preciiiiiis lagom konsistens som gick att klippa i lagom stora bitar som sedan rullades in i smörpapper.

På bilden är det (fast det inte syns) knäck med lite flingsalt på. Underbart gott. Sedan är det minst lika mycket  i en annan burk, med vanlig knäck utan smaktillsats.

Och någon hackad mandel ska det inte vara i! Bara så att ni vet!

Idag har vi postat det ena av två julkort. Det är två damer som Folkälsomyndigheten skulle kalla äldre-äldre, som inte använder sig av vare sig dator eller mobiltelefon, som får fysiska kort. Dessutom egengjorda i doodleteknik. Rena rama stressanteringen att hålla på med doodle! Vet du inte vad det är så googla!