14. mar, 2021

Toskansk persikopaj

Ni brukar gilla när jag lägger ut recept, så OK här kommer ett favoritrecept. Toskansk persikopaj. I originalreceptet är det päron, men jag gillar persikor bättre och den blir vackrare med den gula färgen.

 

 

 Pajdeg

150 g smör/margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning
500 g persikor (konserverade eller lätt kokta i sockerlag)
1 ägg
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker

1. Blanda samma ingredienserna till degen. Tryck ut den i en smörad och bröad
form. Glöm inte att trycka upp kanterna.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skiva persikorna och lägg dem i formen
4. Vispa samman ägg, crème fraiche, vaniljsocker och strösocker i en skål. Häll det
över.
5. Grädda i ugnen i 30-35 minuter.

Denna paj bjöds det på vid vårt månadsmöte med revygänget. Vi hade reservplan att vara utomhus, men vi blev inte så många, så vi glesade ut oss i revylokalens servering som är stor och bra.

Vi hade några seriösa punkter som vi avhandlade snabbt. Fika och prata och bara hålla kontakten är det viktigaste just nu.

Vid vår nästa möte är det kanske vår och vi har passerat påsken. Vad händer i tiden från nu och tills dess? Spännande!