31. aug, 2021

Att röja

Synonymer till ordet Röj = hålligång, fest, ös, spralligheter

Betydelse av ordet Röj = vild fest

I det här fallet var det väl inte riktigt så roligt som de förklaringarna kan låta. Men det som behöver göras det görs, om det är så att det behöver slyröjas så fixar vi det!

I söndags hade vi uppstartsmöte med gänget. Många kom. Några hade anmält förhinder, någon missade starttiden och kom sent och någon glömde helt bort att vi hade möte. Det var med andra ord PRECIS som vanligt. Vi hade besök av Johan Påhlman från NBV som inledde mötet med att berätta om det samarbete vi har med dem. Den här gången gav vi honom den första tiden på mötet så att vi inte skulle ignorera honom som vi gjorde för några år sedan. Han hade bett om att få komma och hälsa på under en repetition och vi var, som vanligt, helt upptagna med olika verksamheter. Alltifrån sång- och sketchrep till koreografi, klädprovning och....... ja det fanns ingen hejd på hur rörigt det var. Johan frågade lite då och då om det kunde passa att han fick några minuters uppmärksamhet, men vi sköt upp det gång på gång. Till slut så kom orsaken fram över varför han var på plats. Vi tilldelades ett stipendium på x antal tusen för vårt revyarbete.

Som jag har skämts över hur vi behandlade honom! När jag bad om ursäkt för detta när han skulle gå i söndags så säger han så överseende att "Det är ju precis det jag vill se! Att det pågår full verksamhet på era möten!"

Håhåjaja!

Det har varit några dagars frånvaro av inlägg här på bloggen. Därmed INTE sagt att det varit stilltje!

Vi har varit hemma i Forssa. Vi har monterat ihop en TV-bänk av flera hundra år gamla golvbräder och oljat in dem. Vi har haft mysigt besök med oss i stugan. Vi har varit på svampplockarturer. Förvällt svamp. Paketerat svamp. Ätit svamp. Vi har hållt på med revyadministration så att datorerna nästan kokat.

Vi har också hunnit med att njuta av roddtur med medföljande kaffekorg på en nästan spegelblank sjö i strålande sol och +20 grader varmt.

Nu är det sista dagen i augusti. Sensommar känns det som idag. Höst har det redan blivit. Det är faktiskt rätt skönt.

Nu kan revyjobbet börja på riktigt!